Pažitka
Název:

Pappardelle al limone e funghi ( těstoviny s houbami a citronem)

vegetariánský recept


Pappardelle al limone e funghi ( těstoviny s houbami a citronem)


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny pappardelle100 g
máslo1 lžička
olivový olej trochu
nasekaná petrželka menší hrst
strouhaný parmazán1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
žampiony2 ks
česnek2 stroužky
šťáva z citronu1/4 ks
Postup přípravy:

Neboli širší nudle s houbami a citronem. Nedávno jsem si koupila v obchodě tento typ těstovin a protože jsem chtěla vyzkoušet něco nového, hledala jsem, co by šlo připravit. 

A protože mám ráda žampiony, oslovil mne zrovna tento recept, který jsem našla zde . V pokrmu se krásně spojí svěží chuť citronu, parmazánu a hub. A jak bývá u italské kuchyně zvykem, recept je jednoduchý, rychlý (příprava nám zabere cca 15 minut) a velmi chutný. Rozpis bude pro jednu osobu.

Nejprve si přivedeme k varu osolenou vodu. Žampiony si očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme a nastrouháme si parmazán. Omáčku si začneme připravovat až teprve tehdy, když vložíme těstoviny do vroucí vody. Do pánve si nalijeme cca lžičku olivového oleje a přidáme trochu másla a  na 5 minut orestujeme česnek se žampiony. Potom ochutíme solí a pepřem a přidáme citronovou šťávu. Těstoviny si přecedíme, ale v hrnci si necháme trošku vody, kterou potom přidáme s těstovinami na pánev k připravené směsi. Přidáme nasekanou petrželku, nastrouhaný parmezán a ještě kousíček másla a rychle promícháme. 

Jak vidíte, je to opravdu snadné a rychlé jídlo a já vám přeji dobrou chuť :-)

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno