Pažitka
Název:

Pappardelle s barevnými paprikami a krůtím masem


Pappardelle s barevnými paprikami a krůtím masem


Ingredience:
Ingredience:
paprika2 ks
česnek2 stroužky
šalotka2 ks
olivový olej trochu
sůl dle chuti
pepř špetka
bylinky (petrželka, oregano, saturejka) dle chuti
těstoviny pappardelle250 g
krůtí řízky2 ks
sojová omáčka, vývar či voda dle potřeby
Postup přípravy:

Dnešním receptem tak trošku odlehčíme od gulášů a dáme si těstoviny. Doufám, že si pochutnáte tak, jako já.

V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Barevné omyté papriky zatím pokrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme. Šalotku oloupeme a pokrájíme. Na jedné pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Přimícháme proužky barevných paprik a restujeme, (můžeme dát trošku vody nebo vývaru) a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání restujeme doměkka. Na druhé pánvi orestujeme pokrájené krůtí kousky, které jsme ochutili solí, pepřem a bylinkami (můžeme zakápnout i sojovou omáčkou. Můžeme podávat: a/ všechno na hluboké pánvi smíchat dohromady a podávat b/ podáváme těstoviny, tak, že na ně navršíme restované papriky a nakonec dáme nahoru kousky masa Od té doby, co je spuštěn kanál "TV - "Mňam, který jede po celých 24 hodin - " tak u něj v noci někdy já i manžel visím, jako přikovaná a snažím se něco z toho tedy udělat. Včera připravovali 5 jídel na všední večery, pro zaneprázdněné manžele a jsou to pokrmy, které jsou do 12 až 15 minut hotové, dříve než zeleninový salát.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno