Pažitka
Název:

Parmazánové pokušení


Parmazánové pokušení


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka180 g
strouhaný parmazán, nebo pecorino100 g
vychlazené máslo110 g
kysaná smetana100 g
drcený růžový pepř1 lžička
sůl1/2 lžičky
Postup přípravy:

Ano, nenazývám tento recept parmazánové sušenky, ani krekry, ale pokušení. Je to z toho důvodu, že jejich výroba je nesmírně náročná a to zejména na pevnou vůli. Já sama jsem první plech pomalu nenechala ani vychladnout a snědla skoro celý ještě teplý. Nebojte se je tedy vyzkoušet a klidně je rovnou udělejte z dvojité dávky. Garantuji, že nebudete litovat.

Z mouky, parmazánu a másla, soli a drceného růžového pepře vypracujte jakoby drobenku. Ideální je na to použít mixér. Do drobenky postupně přidávejte kysanou smetanu. Může se stát, že ji nedáte celých 100 g protože to závisí na savosti mouky. Mělo by vám vzniknout hladké a pevné těsto. Z těsta vypracujte váleček, který nechte v lednici vychladit, klidně i do druhého dne. Váleček těsta nakrájejte na 0,5 cm tlusté kolečka. Nemusíte řešit zásadně tvar, protože sušenky se troubě lehce roztečou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut. 
Sušenky skladujte ideálně v papírové nebo dřevěné krabici či sáčku, protože ve vzduchotěsné nádobě zvlhnou a ztratí křehkost.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno