

| Těsto: | |
| špaldová mouka | 100 g |
| plnotučné mléko | 130 ml |
| vejce | 1 ks |
| strouhaný sýr parmazánového typu | 50 g |
| slanina | 50 g |
| menší jarní cibulka | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Servírování: | |
| slanina | 50 g |
| jarní cibulka | 1 ks |
| vejce | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| strouhaný parmazán | dle chuti |
Waffle nemusí být jen sladkou záležitostí a mnohé (jako např. i mého muže) slaná varianta potěší dokonce i mnohem více.
Těsto
1. V menší míse smíchejte špaldovou mouku, mléko, vejce a parmazán v hladké těsto.
2. Těsto jemně osolte a opepřete (sýr a další suroviny těsto dostatečně ochutí).
3. Slaninu nakrájejte na kostičky (pokud máte plátky, pak na proužky) a přidejte do těsta.
4. Cibulku nakrájejte na tenká kolečka a také přidejte k těstu.
5. Důkladně promíchanou směs nalijte do wafflovače a nechte péct (každý přístroj pracuje jinak rychle - finální waffle má být zlatavě hnědá a nesmí být uvnitř syrová - ve svém wafflovači jsem "pekla" 4 - 5 minut).
Servírování
1. Slaninu opět nakrájejte na kostičky, či proužky a opečte na suché nepřilnavé pánvi.
2. Jarní cibulku nasekejte na tenká kolečka.
3. Na pánvi po slanině (pokud na ni nemáte připáleniny, ale pouze zbylý tuk - popřípadě si pánev vytřete a přidejte kapku oleje) osmažte vejce na způsob volského oka - lehce osolte a opepřete.
4. Waffle servírujte s osmaženou slaninou, čerstvou jarní cibulkou a smaženým vejcem. Můžete i zasypat strouhaným parmazánem.
Podrobné info: