Pažitka
Název:

Pasta aglio olio e pangrattato


Pasta aglio olio e pangrattato


Ingredience:
Ingredience:
špagety300 g
česnek5 stroužků
chilli paprička1 ks
celozrnná strouhanka30 g
petržel snítka
extra panenský olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Také milujete špagety,které se i přes občas komplikované způsoby, jak je sníst, těší velké oblibě? Jaké jiné těstoviny jsou totiž pro Itálii tak typické! Takže nachystejte si vidličku a kdo chce i lžíci a můžete se pustit do jídla! 

Na pánvi zahříváme několik minut na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky s nasekanou chilli papričkou až se pěkně rozvoní,poté vypneme zdroj tepla a dochutíme barevným pepřem.V jiné pánvi nasucho opražíme celozrnnou strouhanku se špetkou soli.Špagety uvaříme "al dente" ve velkém množství osolené vody,slijeme,dáme do pánve s olejem a česnekem,přihodíme strouhanku,posypeme petrželkou,přilejeme trošku vody ve které se špagety vařily,promícháme a podáváme....

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno