

| Ingredience: | |
| kuřecí játra | 500 g | 
| smetana ke šlehání | 150 ml | 
| máslo | 180 g | 
| sůl dle chuti | 1-2 lžičky | 
| sušený tymián | 1 lžička | 
| sušený medvědí česnek | 4 lžičky | 
| brusinkový džem | 4 lžíce | 
| pepř dle chuti | 1-2 lžičky | 
| rozpuštěné sádlo | 8 lžic | 
Domácí paštika už není hitem. Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.
Kuřecí játra pečlivě očistíme od blanek a drobných žilek. 
Na pánvi rozpustíme tři lžíce másla a na malé kousky nakrájená játra - opékáme asi sedm minut, dokud nezesvětlají a nezměknou. Nakonec k nim přidáme zbytek másla a necháme je v játrech rozpustit. Ihned poté odstavíme z plamene. Pak opečená játra vložíme do mixovací nádoby a přidáme všechny ostatní suroviny kromě brusinek a sádla. Směs rozmixujeme ponorným mixérem, dokud není zcela hladká. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme. K budoucí paštice nakonec opatrně vmícháme brusinky. 
Připravíme si vhodné mističky, do kterých se vejde asi 120 g tekutin. Do každé z nich vložíme 80 g paštikové směsi a povrch misek zalijeme lžící rozpuštěného sádla. Necháme vychladnout, misky utěsníme potravinářskou folií nebo alobalem, aby paštika neosychala, a pak uložíme přes noc do ledničky.
Doboru chuť!