Pažitka
Název:

Paštika se zeleným pepřem


Paštika se zeleným pepřem


Ingredience:
Ingredience:
mleté vepřové maso200 g
drůbeží játra500 g
uzený špek200 g
slanina - plátky200 g
velká cibule1 ks
česnek4 stroužky
sádlo100 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
divoké koření (bobkový list, nové koření) dle chuti
bylinky (tymián, rozmarýn) dle chuti
cukr špetka
portské víno2 dc
povolené máslo125 g
šlehačka 33%200 ml
mandle, brusinky, zelený pepř... dle chuti
Postup přípravy:

Kdo má rád paštiky, tak tahle mu bude chutnat. Mám ráda tyhle hrubě mleté. Žádné to umleté Hamé.
V téhle najdete krom jater i maso a můj oblíbený zelený pepř.

V pánvi si rozehřejte sádlo. Orestujte nejprve maso a poté i očištěná játra. Přidejte koření, sůl a najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a na kostičky špek.

Vše opečte, podlijte vínem, přiklopte a nechte dusit.
 
Po deseti minutách vypněte pánev a nechte směs prochladnout.
 
Paštiku můžete umlet a nebo pokud chcete jemnější, tak rozmixovat se šlehačkou a poté dobře vmíchat změklé máslo.
Teď je na čase vmíchat cokoli čím chcete paštiku dochutit. Můžete použít nakládaný zelený pepř jako já, blanšírované mandle a nebo třeba brusinky.
 
Formu si vyložte slaninou a naplňte umixovanou paštikou a několikrát s ní klepněte o stůl. Vyžene tak vzduch a paštika bude více kompaktní. Přeložte plátky slaniny i přes vršek formy a dejte chladit.
 
Jestliže vám zbude paštika, tak můžete naplnit do skleniček jako já.
 
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno