Pažitka
Název:

Paštika z kuřecích jater


Paštika z kuřecích jater


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
česnek1 stroužek
střední cibule1 ks
máslo300 g
rozmarýn2 snítky
čerstvě mletý pepř1 špetka
vychlazené máslo50 g
brusinky, mandle nebo pistácie
Postup přípravy:

Dokonalá paštika z kuřecích jater, bez "hořkýho" ocásku. Hotová je za půl hoďky a my už doma nechceme jinou! Nechte ji pořádně vychladit a podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

Játra opláchneme a zbavíme blanek i tuku.
V rendlíku rozehřejeme máslo. Když začne pobublávat, hodíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky a česnek, rozmáčknutý plochou stranou nože.
Zamícháme a přidáme lístky rozmarýnu. Minutku restujeme a přihodíme kuřecí játra /nijak jsem je nekrájela/.
Vše osolíme, opepříme, promícháme, teplotu stáhneme na mírný oheň a 15 minut vaříme, za častého míchání.
Pak ještě teplou směs postupně dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixujeme do hladka.
Nakonec přidáme na kousky nakrájené studené máslo, dosolíme a závěrečně promixujeme.
Vznikne vám dokonale jemná paštika, bez hořkýho "ocásku", do který si můžete dát třeba brusinky, pistácie nebo posekaný mandle, jako já.
Máma snědla půlku skleničky jen tak lžičkou a řekla, že už NIKDY nebudeme paštiku kupovat.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno