

| Ingredience: | |
| játra | 350 g |
| cibule | 150 g |
| slanina | 100 g |
| máslo | 200 g |
| sádlo | 3 lžíce |
| smetana | 150 ml |
| červené víno | 100 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| česnek | dle chuti |
Příprava domácí paštiky může být záležitost na třicet minut a ve výsledku máte jistotu že víte co jíte. Pravda, já jich už několik vyzkoušel a nikdy nejsem spokojen s výslednou chutí tolik jako u těch od profíků.
Nicméně tato špatná jistojistě není. Navíc se mi konečně podařilo dosáhnout konzistence která se opravdu lehce maže na chleba. A to já od paštiky očekávám. Tak to zkuste taky.
Očištěnou játru pokrájíme a restujeme mírně solené na rozpuštěné slanice společně s cibulkou asi 5 minut. Zalijeme vínem a pomalu bez poklice na mírném plameni dusíme než se tekutina vstřebá.
Lehce zchladlé dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a sádlo (nebo místo něj upečený tučný bůček) a mixujeme do hladka se stroužkem česneku. Postupně přidáváme smetanu, sůl a pepř.
Výslednou jako med se táhnoucí kašičku nandáme do sklenic a hodinu sterilujeme v mírně vroucí vodě. Necháme odpočinout v lednici po vychladnutí alespoň dva dny.
Podrobné info: