Pažitka
Název:

Paštika z kuřecích jatýrek s vínem


Paštika z kuřecích jatýrek s vínem


Ingredience:
Ingredience:
játra350 g
cibule150 g
slanina100 g
máslo200 g
sádlo3 lžíce
smetana150 ml
červené víno100 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Příprava domácí paštiky může být záležitost na třicet minut a ve výsledku máte jistotu že víte co jíte. Pravda, já jich už několik vyzkoušel a nikdy nejsem spokojen s výslednou chutí tolik jako u těch od profíků. 

Nicméně tato špatná jistojistě není. Navíc se mi konečně podařilo dosáhnout konzistence která se opravdu lehce maže na chleba. A to já od paštiky očekávám. Tak to zkuste taky.

Očištěnou játru pokrájíme a restujeme mírně solené na rozpuštěné slanice společně s cibulkou asi 5 minut. Zalijeme vínem a pomalu bez poklice na mírném plameni dusíme než se tekutina vstřebá.

Lehce zchladlé dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a sádlo (nebo místo něj upečený tučný bůček) a mixujeme do hladka se stroužkem česneku. Postupně přidáváme smetanu, sůl a pepř.

Výslednou jako med se táhnoucí kašičku nandáme do sklenic a hodinu sterilujeme v mírně vroucí vodě. Necháme odpočinout v lednici po vychladnutí alespoň dva dny.

 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavel Míček

    zavřít okno