

| Ingredience: | |
| velký patizon | 1 ks |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| sůl | dle chuti |
| kurkuma | špetka |
| pepř | dle chuti |
| majoránka | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| Trojobal: | |
| vejce | 3 - 4 ks |
| sůl | špetka |
| hladká mouka | dle potřeby |
| strouhanka | dle potřeby |
| uzená paprika | dle chuti |
| Na smažení: | |
| olej | dle potřeby |
Patizon není moc výrazná zelenina, ale když ji naložíte, tak jak já, je opravdu moc dobrý.
Patizon oloupeme, odstraníme pecky a pokrájíme.
Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, česnekem, kapkou olivového oleje a smícháme s kurkumou.
V této směsi patizon necháme namočený přes noc. Druhý den patizon obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané s uzenou paprikou. Smažíme ve fritovací nádobě nebo na pánvi.
Podáváme s bramborovou kaší.
Podrobné info: