Pažitka
Název:

Patizonové karbanátky s polentou


Patizonové karbanátky s polentou


Ingredience:
patizon1 kg
tvrdý sýr100 g
polenta + na obalenícca 8 lžic
vejce2 ks
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Podávejte ideálně s vařenými brambory, zeleninou a jogurtovou "tatarkou" domácí výroby.

U nás doma se patizon nikdy nejedl, ale když jsem ho dostala ve farmářské bedýnce, jala jsem se experimentovat. A skromnost stranou - tohle jídlo se mi opravdu vydařilo.

Oloupejte patizon a rozkrojte ho na menší části (většinou je jednodušší tyto dva kroky přehodit a nejdřív tu obludu s tvrdou slupkou nějak rozkrájet). Vydlabejte semínka a na hrubém struhadle nastrouhejte. Posolte a nechte chvíli "vypotit". Pak vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte strouhaný sýr, vejce a polentu (množství si upravte podle potřeby). Podle svých zvyklostí osolte a opepřete. Tvarujte karbanátky, obalte je v polentě a můžete smažit nebo péct na pečicím papíru v troubě (na 180°C asi 30 minut).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Leona Meindlová

    zavřít okno