Pažitka
Název:

Patizonové placky s cuketou, mrkví, bramborou, česnekem a červenou paprikou

bez lepku, mléka, vajec


Patizonové placky s cuketou, mrkví, bramborou, česnekem a červenou paprikou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko - přepuštěné máslo dle potřeby
patizon - očištěný a vydlabaný200 g
cuketa - očištěná a vydlabaná80 g
mrkev60 g
brambory20 g
teff mouka tmavá6 g
pohanková mouka hladká10 g
rýžová polohrubá mouka10 g
lahůdková maďarská paprika Grešík2 lžičky
česnek2 - 3 stroužky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Snadná svačinka na cesty či prckům do tlapky.
Patizon nám zachutnal, v kombinaci se zeleninou je úžasný. Samotný jen tak obalený v Hrašce, je také moc dobrý, ale ten už jsme v týdnu na svačinku měli. A tak jsme si uplácali naše oblíbené placičky.

Zeleninu očistíme, nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek, papriku, osolíme, zahustíme moukou, důkladně zamícháme.

Dlaněmi nebo pomocí lžíce vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který důkladně potřeme Ghíčkem, z vrchu můžeme placky pokapat rovněž, vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno