Pažitka
Název:

Pažitková pomazánka

vegetariánský recept


Pažitková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
smetana50 ml
Lučina120 g
tvaroh250 g
sůl1 špetka
čerstvá pažitka1 velká hrst
Postup přípravy:

Miluji pomazánku s čerstvou pažitkou, tvarohem a dobrých chlebíkem..mňam! A co vy? Krásnou a pohodovou neděli!

Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty; většinou se množství pohybuje mezi 56 až 66 mg v 100 g čerstvé hmoty), dále obsahuje provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.)
 
Pažitka podporuje obranyschopnost, chrání buňky před volnými radikály, má antiseptické účinky, je účinnou prevencí proti rakovině, detoxikuje trávicí trakt, podporuje trávení a podporuje vylučování žluče. Zvyšuje také chuť k jídlu, zlepšuje pravidelnou stolici a prevenční účinky proti kardiovaskulárním onemocněním a snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol.


Postup je bleskovka. Do misky vložíme Lučinu, tvaroh, přidáme smetanu a osolíme. Vše ušleháme v hladký krém. Poté nakrájíme pažitku na jemno a vmícháme do připraveného tvarohového krému. Podáváme na čerstvém pečivu.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy10 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno