

| Ingredience: | |
| pažitka /velká hrst nakrájené) | 1 silný svazek |
| smetana na vaření | 150 ml |
| zakysaná smetana | 2 lžíce |
| hladkámouka | 2 lžíce |
| máslo | 2 cm plátek |
| chladný silný drůbeží vývar | 300 ml |
| žloutek | 2 ks |
| sůl | špetka |
I přes málo ingrediencí má tato polévka vynikající chuť, takže kdo nezná, ať určitě vyzkouší.
Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme. Necháme provařit 10 minut. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky. Dochutíme solí.
Podrobné info: