Pažitka
Název:

Pažitková žloutková polévka


Pažitková žloutková polévka


Ingredience:
Ingredience:
pažitka /velká hrst nakrájené)1 silný svazek
smetana na vaření150 ml
zakysaná smetana2 lžíce
hladkámouka2 lžíce
máslo2 cm plátek
chladný silný drůbeží vývar300 ml
žloutek2 ks
sůl špetka
Postup přípravy:

I přes málo ingrediencí má tato polévka vynikající chuť, takže kdo nezná, ať určitě vyzkouší.

Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme. Necháme provařit 10 minut. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky. Dochutíme solí. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno