

| Ingredience 1. verze: | |
| pažitka | 150 g |
| olivový olej | 100 ml |
| grilované papriky v oleji | 70 g |
| sůl | 5 g |
| Ingredience 2. verze: | |
| pažitka | 150 g |
| olivový olej | 100 ml |
| sůl | 5 g |
| česnek | 2 stroužky |
Pokud máte rádi pažitku a máte bohatou úrodu, vyzkoušejte ji na způsob pesta bez oříšků a sýra.
Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na větší kousky.
Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme na hrubší konzistenci.
V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.
Použití - pod maso, do masových rolád, do omáčky, nebo na ochucení zeleninových polévek.
Podrobné info: