Pažitka
Název:

Pečená bylinková rajčata ve vlastní šťávě


Pečená bylinková rajčata ve vlastní šťávě


Ingredience:
Ingredience:
zralá rajčata nejlépe voňavá domácí dle potřeby
česnek dle chuti
balsamikový ocet dle chuti
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
třtinový hnědý cukr špetka
čerstvé bylinky (dala jsem rozmarýn, bazalku, tymián, saturejku) dle chuti
Postup přípravy:

Používáme jako chuťovku třeba k sýrům nebo jako doplněk k masu či při pečení pod maso.

Rajčata překrájíme na půl a položíme vedle sebe na plech řeznou stranou nahoru. Osolíme, pocukrujeme, posypeme posekaným česnekem, bylinkami, zakápneme balsamikovým octem a olivovým olejem. 
Troubu rozpálíme na 150°C a vložíme plech. Po hodině teplotu snížíme na 120°C a pečeme ještě min. 2 hodiny podle velikosti rajčat. Já peču vždy dva až tři plechy najednou a v průběhu pečení je prohodím. Rajčata by měla být scvrklá, ale uvnitř se šťávou. 
Po upečení je napěchujeme do sklenek a sterilujeme 15 minut při 80°C. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno