

| Ingredience: | |
| dýňová semínka | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| oblíbené koření | dle chuti | 
| olivový olej | dle potřeby | 
Proč je dýně tak oblíbená? Nejen že prostě rozkošná, ale také je ohromně zdravá!
Vydlabaná semínka je škoda vyhodit. Jsou plná vitaminů a minerálů, snižují cholesterol. Zároveň slouží jako vynikající zdroj vlákniny. Hrst dýňových semínek vám doslova zlepší náladu!
1. Vydlabaná dýňová semínka zbavte dužiny a nechte je 15 minut povařit ve vodě, aby změkla.
 2. Pak je osušte papírovou utěrkou. Promíchejte s kapkou olivového oleje a oblíbeného koření (sůl, sladká paprika, chilli, pálivá paprika, uzená paprika). Já jsem však zvolila pouze mořskou sůl.
 3. Semínka šoupněte na cca 45 minut do trouby zahřáté na 120°C. Vytáhněte je, jakmile budou zlatohnědé a krásně křupavé. Při konzumaci je nezapomeňte oloupat.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: