

| Ingredience: | |
| krkovice | 4 plátky |
| libový bůček | 6 plátků |
| olivový olej | dle potřeby |
| uzená paprika | špetka |
| nálev z naložených kapií | 4 lžíce |
| naložená a nakrájená kapie | 2 ks |
| velká cibule | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| vývar nebo voda | dle potřeby |
| česnek | 4 stroužky |
| Špenát: | |
| baby špenát | dle potřeby |
| cibulka | dle potřeby |
| česnek | dle potřeby |
| vejce | dle potřeby |
| Bramborový knedlík: | |
| brambory | dle potřeby |
| mouka | dle potřeby |
| vejce | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Když vidím vepřové maso, vždy mne to inspiruje k něčemu dobrému v kuchyni a tak jsem pekla a čarovala. Nedávno jsem četla, že organismus jednou za čas vepřové maso i výpečky potřebuje, všeho s mírou, ale je to nutné někdy promastit tělo.
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky. Lehce vše osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného česneku, několik lžic olejového nálevu z naložených kapií, pár proužků naložené kapie a špetku uzené papriky. Do misky vložíme plátky krkovice a bůčku a necháme v této marinádě odležet přes noc.
Odleželé plátky krkovice a bůčku vložíme na plech, bohatě posypeme pokrájenou cibulí a pečeme dozlatova. Podlijeme vývarem nebo vodou.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.