

| Ingredience: | |
| velká kuřecí stehna | 4 ks |
| velká cibule | 3 - 4 ks |
| majoránka a petrželka | dle chuti |
| utřený česnek | 6 stroužků |
| hrubá sůl | dle chuti |
| celý kmín | dle chuti |
| olivový rozmarýnový olej | dle potřeby |
| vývar | dle potřeby |
| Brambory: | |
| brambory | 1000 g |
| ostřejší chorizo klobása | 1/2 nožičky |
| větší červená cibule | 1 ks |
| strouhaný jemný sýr | 150 g |
| vývar | na spaření cibule |
| máslo nebo smetana | na zjemnění |
| sůl | dle chuti |
| petrželka | dle chuti |
Nedávno jsem měla v thajské restauraci kuřecí kousky v cibuli a tak jsem si řekla, že když to bylo tak dobré, že zkusím takto upravit kuřecí stehna. K tomu jsem jako přílohu vymyslela šťouchané brambory s chorizo klobáskou, petrželkou, červenou cibulí a strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Osolíme hrubou solí, kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí s utřeným česnekem, zasypeme natrhanou majoránkou a petrželkou a necháme přes noc maso naložené v hlubší nádobě. Druhý den přendáme naložená cibulová kuřecí stehna do pekáčku, malinko podlijeme vývarem a pečeme v rozehřáté troubě pomalu dozlatova. Podléváme výpekem.
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Cibuli pokrájíme na kostičky a přelijeme trochou vařeného vývaru. Krátce necháme spařit a přecedíme. Osušenou změklou cibuli společně s kousky ostré chirozo klobásy, petrželky a jemného sýra rozmixujeme na jemnou směs. Tuto směs vmícháme do uvařených brambor, rozšťoucháme a přidáme na zjemnění máslo nebo trochu smetany. Zamícháme a podáváme společně s upečenými kuřecími stehny.
Podrobné info: