Pažitka
Název:

Pečená kuřecí stehna na sušených houbách


Pečená kuřecí stehna na sušených houbách


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna4 kusy
krémžská hořčice1 lžíce
plnotučná1 lžíce
cibule1 ks
sušené houby1 hrst
špek1 kousek
ovesné vločky2 lžíce
sušený česnek1 špetka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Hledáte recept na "jednopekáčovku" bez práce, ale aby byla šťávička pěkně hustá a plná chuti? Tak to určitě oceníte recept na tuhle dobrotu. A jediné tajemství je, že se v receptu použijí ovesné vločky... A už je prozrazeno! (smích)

Připravte si pekáč, do něj nakrájejte oloupanou cibuli na půl kolečka, přihoďte houby a pár kostiček špeku. Vločky ještě trochu podrťte a posypte s nimi vzniklou směs v pekáči.
Omytá stehna osušte, osolte, opepřete a potřete jednou vrstvou kremžské hořčice a jednou vrstvou plnotučné. Vložte je do pekáče a podlijte dostatečným množstvím vody, asi tak do půlky obsahu.
Pokud zvolíte celé kuře, které budete porcovat, je lepší, když si uděláte ze slaniny klínek a prošpikujete jím prsa, ty se tolik nevysuší a budou šťavnatější.
Pekáč přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 210 °C a pečte asi 35-40 minut.
Během pečení můžete maso polít výpekem, ale já to většinou dělám až před koncem, kdy víko odklopím a maso dopeču na barvu a do křupava. :)
 
Servírujte s rýží a zeleninovým salátem.
 
Tip: Uvařenou rýži můžete dát vypéct ke kuřeti do trouby. Dejte jí do nádoby vhodné do trouby, pokapejte olivovým olejem a zhruba na 15 minut jí tam šoupněte. Rýži můžete připravovat v troubě rovnou. Stačí v hrnci osmažit kousek cibulky a přidat rýži, chvilku opéct a podlít vodou v poměru 1:2. A péct do měkka, popřípadě dle potřeby podlít vodou. 
 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno