Pažitka
Název:

Pečená kuřecí stehna s rukolovým olejem a restovanými gnocchi


Pečená kuřecí stehna s rukolovým olejem a restovanými gnocchi


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna4 ks
uzený česnek1 palice
sůl špetka
pepř špetka
celý kmín špetka
olivový olej1 a 1/2 - 2 lžíce
saturejka špetka
voda dle potřeby
Rukolový olej:
jemně nasekaná rukola1 velká hrst
citronová šťáva2 lžíce
olivový olej50 ml
Postup přípravy:

Viděla jsem tento recept, když jsem seděla u kadeřníka a tak se mi zalíbil, že jsem ho zkusila.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, palice uzeného česneku rozpůlíme, pokapeme trochou oleje, posypeme solí a pepřem.
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna potřeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a položíme na plech na rozpůlené palice uzeného česneku a pečeme doměkka. Během pečení podlijeme trochou vody. Když jsou stehna napůl propečená, dáme palice česneku k okraji plechu a pečeme dál, dokud nejsou stehna upečená dozlatova.
Mezitím si připravíme rukolový olej. Všechny potřebné ingredience smícháme. Po upečení kuřecí stehna potřeme rukolovým olejem a podáváme s restovanými gnocchi.

Restované gnocchi :
Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova, osolíme (můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku). Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk a podáváme s masem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno