

| Ingredience: | |
| menší květák | 1 ks |
| kurkuma | 2 lžičky |
| česnek | 2 stroužky |
| drcený kmín | 1/2 lžičky |
| mletá paprika | 1/2 lžičky |
| chilli | 1/3 lžičky |
| olej | 3 lžíce |
| velká červená cibule | 1 ks |
| kapusta pokrájená na nudličky (vykrojíme košťál) | 3 velké listy |
| velká mrkev pokrájená na půlkolečka | 3 ks |
| zeleninový vývar nebo horká voda s bujonem | 2 l |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| pažitka | dle chuti |
| slunečnicová semínka | dle chuti |
Tip pro vás z mé kuchyně. Sobotní hustá, zahřívací, obědová polévka. Určitě vyzkoušejte, je moc dobrá a skvěle zasytí.
Růžičky květáku dáme na plech. Promíchejte v míse s kurkumou, s plátky česneku, kmínem, paprikou, chilli, špetkou soli a olejem.
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Plech s květákem vložíme do trouby a pečeme 25 minut, až květák zezlátne a zkřehne. Necháme trošku vychladnout a pak šťouchadlem nebo vidličkou podrtíme/promačkáme.
Mezi pečením si připravíme vývar se zbytkem zeleniny. Do hrnce dáme kapku oleje, pokrájenou cibulku orestujeme a přidáme okrájenou mrkev a kapustu. Vše restujeme asi 5 minut a zalijeme vývarem, nebo vodou s bujonem. Vaříme 10 - 15 minut. Poté vložíme do polévky promačkaný květák a společně povaříme 15 - 20 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
Po nandání do talíře zasypeme semínky a čerstvou pažitkou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: