Pažitka
Název:

Pečená mořská štika na pórku a hlívě ústřičné


Pečená mořská štika na pórku a hlívě ústřičné


Ingredience:
Ingredience:
filety z mořské štiky800 g
máslo100 g
olivový olej1 velká lžíce
pórek1/2 ks
hlíva ústřičná100 g
menší rajčata2 ks
citrón1 ks
pepř špetka
sůl špetka
hladká mouka hrstka
Postup přípravy:

Mořská štika se vyznačuje pevnějším masem, nízkým obsahem tuků a jemnou nevýraznou chutí. Maso se dá dělat na všechny způsoby, které vás jen napadnou. Mořské ryby by měli tvořit větší část našeho jídelníčku, už jen pro jejich prospěšnost zdraví.

Filé ze štiky nebo jiné ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Do pekáčku dáme stejný díl másla a oleje. Do rozpáleného tuku vložíme připravené řezy z rybky a po obou stranách do zlatova opečeme. Vše děláme na stejném nádobí, by jsme se neochuzovali o chutě a výpek z přípravy ryby.
Poklademe pokrájeným pórkem, hlívou a kousky rajčat. Můžete přidat měsíček citronu, zbytek si nechte k hotové rybě.
Pekáček s rybou dáme na 15 minut do trouby. Zakápneme malinko vodou (je možno i troškou bélého vína) a dáme ke konci na program gril.

Zatáhnout rybyčku, přidat zeleninový doprovod, který můžete též před vložením do trouby orestovat a dát na chvilku péci. Nakonec zapnete gril pro finální kůrčičku.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:

    zavřít okno