Pažitka
Název:

Pečená panenka se slaninou


Pečená panenka se slaninou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka dle potřeby
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
čerstvý tymián dle chuti
slanina (co nejlibovější)150 - 200 g
Příloha:
kaše, brambory... dle chuti
Postup přípravy:

Po delší době jsme doma dostali chuť na vepřové maso a rozhodli se pro recept s vepřovou panenkou zabalenou ve slanině. Recept je jednoduchý a vypadá naprosto luxusně. Doporučuji podávat s kaší jako my nebo šťouchanými brambory.

Vepřovou panenku si rozkrojíme na polovinu a dáme prozatím stranou. Troubu předehřejeme na 190°C. Slaninu naskládáme přes sebe, tak aby se vždy zhruba polovinou překrývala. To, kolik plátků budete potřebovat, se odvíjí od toho, jak dlouhý je vždy jeden kus panenky. Slaninu opepříme a posypeme tymiánovými lístky. Poté na slaninu vložíme maso a zabalíme.

Pánev rozpálíme a bez přidání oleje na ni vložíme maso obalené slaninou, nejprve spojem dolů a dozlatova opečeme ze všech stran. Poté vložíme na plech, pekáč apod. do trouby na osm minut. Nezakryté. Mezitím bychom už měli mít nachystanou přílohu. Maso vyjmeme z trouby a necháme tři minuty odpočinout, nakrájíme a osolíme. Nyní už jen servírujeme.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno