

| Ingredience: | |
| šunka od kosti vcelku s kůží | 1500 g |
| hřebíček na kůži | dle potřeby |
| švestková povidla nebo med | 2 lžíce |
| hořčice | 2 lžíce |
| olej | 1,5 lžíce |
Říká se, že se má jednou zkusit všechno, a tak jsem zkusila upéct šunku od kosti. Opravdu se povedlo a nám pečená šunka moc chutnala.
Šunku vcelku postavíme na pařák do hluboké nádoby, přilijeme vroucí vodu tak, aby se voda nedotýkala masa, a vaříme pomalu cca 60 -70 minut. Potom šunku vyndáme a kůži ostrým nožem nakrájíme na malé kostičky. Do kostiček pokrájené kůže zapíchneme hřebíček. Povidla promícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí polijeme připravenou šunku, dáme do předehřáté trouby, pokryjeme alobalem a krátce zapečeme cca na 15 minut. Pak alobal sundáme a krátce ještě necháme v troubě, až kůže bude vypečená dokřupava. Hotovou šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Podrobné info: