Pažitka
Název:

Pečená párty šunka v marinádě z povidel a hořčice


Pečená párty šunka v marinádě z povidel a hořčice


Ingredience:
Ingredience:
šunka od kosti vcelku s kůží1500 g
hřebíček na kůži dle potřeby
švestková povidla nebo med2 lžíce
hořčice2 lžíce
olej1,5 lžíce
Postup přípravy:

Říká se, že se má jednou zkusit všechno, a tak jsem zkusila upéct šunku od kosti. Opravdu se povedlo a nám pečená šunka moc chutnala.

Šunku vcelku postavíme na pařák do hluboké nádoby, přilijeme vroucí vodu tak, aby se voda nedotýkala masa, a vaříme pomalu cca 60 -70 minut. Potom šunku vyndáme a kůži ostrým nožem nakrájíme na malé kostičky. Do kostiček pokrájené kůže zapíchneme hřebíček. Povidla promícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí polijeme připravenou šunku, dáme do předehřáté trouby, pokryjeme alobalem a krátce zapečeme cca na 15 minut. Pak alobal sundáme a krátce ještě necháme v troubě, až kůže bude vypečená dokřupava. Hotovou šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno