

| Ingredience: | |
| olivový olej | dle potřeby |
| uvařené brambory | 10 ks |
| červená cibule | 2 ks |
| česnek | 5 stroužků |
| vejce | 7 ks |
| sušený tymián | 1 lžíce |
| bylinková sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| rajčátka | na ozdobu |
| bazalka | na ozdobu |
Omelety se dělají většinou v pánvi a na plotně, vím, tahle taky měla být nejprve opečená na plotně a pak i s pánví dopékaná v troubě. Nemám bohužel vhodnou pánev, resp. mám, čistě nerezovou, do trouby vhodnou, ale horní okraj se mírně zužuje a nedostala bych omeletu v kompaktním tvaru ven. V mém případě se jedná vlastně spíš o bramborový koláč. Pozor, omeletu v žádném případě nedělejte v teflonové pánvi!
Vejce našleháme s tymiánem a bylinkovou solí. Formu na koláč vymažeme olejem a vrstvíme. Plátky brambor, cibule a česneku vždy trochu zalijeme vaječnou směsí, aby se vrstvy pečením spojily. Zapékáme v troubě asi 40 minut. Ozdobíme čerstvou bazalkou a rozpůlenými rajčátky.
Budeme-li pracovat s pánví, čas pečení přibližně rozpůlíme na 20 minut na plotně a 20 minut v troubě.
Podrobné info: