Pažitka
Název:

Pečená španělská bramborová omeleta

vegetariánský recept


Pečená španělská bramborová omeleta


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej dle potřeby
uvařené brambory10 ks
červená cibule2 ks
česnek5 stroužků
vejce7 ks
sušený tymián1 lžíce
bylinková sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
rajčátka na ozdobu
bazalka na ozdobu
Postup přípravy:

Omelety se dělají většinou v pánvi a na plotně, vím, tahle taky měla být nejprve opečená na plotně a pak i s pánví dopékaná v troubě. Nemám bohužel vhodnou pánev, resp. mám, čistě nerezovou, do trouby vhodnou, ale horní okraj se mírně zužuje a nedostala bych omeletu v kompaktním tvaru ven. V mém případě se jedná vlastně spíš o bramborový koláč. Pozor, omeletu v žádném případě nedělejte v teflonové pánvi!

Vejce našleháme s tymiánem a bylinkovou solí. Formu na koláč vymažeme olejem a vrstvíme. Plátky brambor, cibule a česneku vždy trochu zalijeme vaječnou směsí, aby se vrstvy pečením spojily. Zapékáme v troubě asi 40 minut. Ozdobíme čerstvou bazalkou a rozpůlenými rajčátky. 

Budeme-li pracovat s pánví, čas pečení přibližně rozpůlíme na 20 minut na plotně a 20 minut v troubě.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno