Pažitka
Název:

Pečená treska s jogurtem a koprem


Pečená treska s jogurtem a koprem


Ingredience:
Ingredience:
treska200 g
hustý bílý jogurt2 vrchovaté lžíce
kopr1 vrchovatá lžíce
citronová šťáva1 lžíce
bílý pepř dle chuti
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jak už jsem tu psala dříve, snažím se, aby v našem jídelníčku nechyběly ryby. 

Ale připravovat je pořád na jedno brdo, to není nic pro mě. Jenže kde pořád brát nápady na nové variace chutí?

Na tento recept mě přivedla moje manikérka paní Jiřinka a musím uznat, že kombinace jogurtu a kopru rybám opravdu sluší.

Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, solí, pepřem a citronovou šťávou. 

Porce ryby osušte a potřete připravenou jogurtovou směsí. 

Pečte na pečícím papíru při 200 stupních dozlatova. 

Jako přílohu můžete zvolit brambory kaši nebo jako já celozrnný bulgur a samozřejmě zeleninový salát.

Já jsem použila mraženou tresku v bločku, kterou jsem před přípravou nechala rozmrznout.

Klidně nechte rybu pár hodin pod jogurtovou vrstvou marinovat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno