Pažitka
Název:

Pečená vepřová plec na víně s žampiony a rýží


Pečená vepřová plec na víně s žampiony a rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec1000 g
velká cibule2-3 ks
čerstvé žampiony250 g
červené víno300 ml
mrkev2 ks
celer1 ks
petržel1-2 ks
tymián2-3 snítky
paprika uzená1 lžička
mleté nové koření1 špetka
bobkový list3 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
kmín1 špetka
olej2 lžíce
zeleninový vývar1 kostka
Postup přípravy:

Měla jsem velkou chuť, na maso nadivoko.  Tak jsem zkusila  plec upravit na tento způsob. Věřím, že vám bude chutnat, tak jako mně.


Cibuli nakrájíme na  plátky, zeleninu na kolečka. Maso zpevníme provázkem, aby dobře drželo tvar.
Vepřovou plec osolíme, opepříme, posypeme kmínem a poprášíme uzenou paprikou. Na hlubší pánvi orestujeme na rozpáleném oleji, všechny pokrájené cibule, vložíme okořeněné maso, kousky zeleniny a zprudka vše opečeme. Orestované maso se zeleninou a cibulí a přendáme i se sosem na pekáček a podlijeme vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35 minut. 

Po této době přidáme pokrájené žampiony, přilijeme červené víno, pokladem tymiánem a pečeme dál doměkka. Maso přeléváme výpekem a průběžně podléváme, nezahušťujeme. Pokud je sos řídký, můžeme eventuelně zahustit moukou nebo solamylem.

Změklé maso pokrájíme na plátky a vrátíme k omáčce. Podáváme s rýží.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno