Pažitka
Název:

Pečené barevné mrkve s bylinkovým dipem a oříškovou granolou

vegetariánský recept


Pečené barevné mrkve s bylinkovým dipem a oříškovou granolou


Ingredience:
Ingredience na pečení mrkve:
barevné mrkve4-6 ks
olivový olej2 lžíce
čerstvé bylinky1 lžíce
sůl1 špetka
Na bylinkový dip:
krémový sýr Lučina200 g
nasekané čerstvé byliny1 lžička
citrónová šťáva1 lžička
panenský olivový olej2 lžíce
sůl1 špetka
Na oříškovou granolu:
oříšky ( pistácie, lískové, pekanové)1 velká hrst
bílý sezam1 lžička
černý sezam1 lžička
olivový olej Borges1 lžíce
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Chcete zkusit zdravé a rychlé jídlo? Tyto pečené barevné mrkve s bylinkovým dipem a oříškovou granolou jsou naprosto skvělé. Navíc si k nim můžete připravit i masové kuličky a máte z toho hned hlavní jídlo. Tento recept jsem připravila ke 125. výročí značky Borges, jejichž olivové oleje používám ve své kuchyni denně. 

Mrkve si důkladně očistíme (neloupeme) a rozkrojíme podélně na čtvrtiny. V misce si smícháme olivový olej, bylinky a sůl. Mrkve v této marinádě hezky prohodíme. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů 25-35 minut.

Mezitím si připravíme dip. V misce si smícháme krémový sýr, bylinky, citronovou šťávu, 1 lžíci olivového oleje a sůl. Vše dobře promícháme a dáme do misky. Tip ještě zalijeme lžící olivového oleje a posypeme trochou bylinek na ozdobu.

Na oříškovou hranolu si připravíme pánev, na které rozpálíme na středním plameni olivový olej. Přidáme nasekané oříšky, bílý a černý sezam a sůl. Oříškovou směs zlehka orestujeme.

Hotové mrkve podáváme s dipem a zasypeme je oříškovou granolou. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno