Pažitka
Název:

Pečené brambory po provensálsku


Pečené brambory po provensálsku


Ingredience:
Ingredience:
brambory800 g
česnek3 stroužky
tymián3 snítky
rozmarýn3 snítky
olivový olej dle potřeby
hrubá mořská sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pečené brambory máme moc rádi. Když jsou navíc s bylinkami, chutnají výborně.

Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme, otřepeme a nasekáme nadrobno. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pekáček postříkáme olivovým olejem a brambory do něj vyskládáme. Posypeme nasekaným česnekem a lístky tymiánu. Poklademe větvičkami rozmarýnu. Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec zase zastříkneme brambory olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na cca 25 minut. Podáváme samotné s dresinkem nebo s masem, rybou apod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno