Pažitka
Název:

Pečené brambory s bylinkovým dipem a pažitkou


Pečené brambory s bylinkovým dipem a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
ranné brambory400 g
krémový sýr Lučina100 g
tučný tvaroh100 g
čerstvé bylinky1 velká hrst
čerstvá pažitka1 lžíce
olivový olej1 lžíce
sůl1 špetka
čerstvé máslo1 kousek
Postup přípravy:

Když máme k dispozici rané brambory, je pro mě tato večeře jednou z nejoblíbenějších. Navíc mi to připomíná mé mládí, kdy mi babička přesně takové brambory připravovala. Kombinace raných brambor, tvarohu, másla a pažitky je prostě skvělá. Navíc ráda podporuji české zemědělce, takže vždycky v obchodě sáhnu po bramborách z české produkce.

Brambory si očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Vařím je cca 10-15 minut (záleží na velikosti brambor) ne úplně do měkka.

Brambory si dáme do malého pekáčku na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme ještě 8-10 minut na 200 stupňů v troubě na režim gril nebo horní pečení.

Mezitím si připravíme bylinkový dip. Smícháme si krémový sýr, tvaroh a nasekané bylinky. Vše podle chuti osolíme.

Dip si dáme do misky a podáváme s upečenými bramborami. Vše posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s máslem.

dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno