Ingredience: | |
ranné brambory | 400 g |
krémový sýr Lučina | 100 g |
tučný tvaroh | 100 g |
čerstvé bylinky | 1 velká hrst |
čerstvá pažitka | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
čerstvé máslo | 1 kousek |
Když máme k dispozici rané brambory, je pro mě tato večeře jednou z nejoblíbenějších. Navíc mi to připomíná mé mládí, kdy mi babička přesně takové brambory připravovala. Kombinace raných brambor, tvarohu, másla a pažitky je prostě skvělá. Navíc ráda podporuji české zemědělce, takže vždycky v obchodě sáhnu po bramborách z české produkce.
Brambory si očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Vařím je cca 10-15 minut (záleží na velikosti brambor) ne úplně do měkka.
Brambory si dáme do malého pekáčku na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme ještě 8-10 minut na 200 stupňů v troubě na režim gril nebo horní pečení.
Mezitím si připravíme bylinkový dip. Smícháme si krémový sýr, tvaroh a nasekané bylinky. Vše podle chuti osolíme.
Dip si dáme do misky a podáváme s upečenými bramborami. Vše posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s máslem.
dobrou chuť!