Pažitka
Název:

Pečené kaštany s rozmarýnem


Pečené kaštany s rozmarýnem


Ingredience:
Ingredience:
jedlé kaštany500 g
máslo2 - 3 lžíce
rozmarýn4 snítky
citron - kůra1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi pečené kaštany? My je milujeme! Vlastně vždycky, když jdeme v zimě na trh, tak hledáme pečené kaštany, a když je mají, hned si je koupíme. 

Doma je většinou pečeme jen tak samotné, ale v Apetitu mě zaujal recept na tyhle kořeněné. Zkusili jsme je a fakt jsou skvělé!

Troubu rozehřejte na 200°C. 

Každý kaštan nařízněte do křížku. Je jedno, jestli ve špičce nebo na straně, ale já je nařezávám tak, že plochou stranou položím kaštan na prkýnko a nahoře ho naříznu zubatým nožem. Jde to lépe než ve špičce a hlavně to jde dobře tím zubatým nožem. Bez naříznutí by kaštany v troubě vybuchovaly a navíc se díky naříznutí dostane chuť koření krásně dovnitř.

Kaštany vsypte do pekáčku a pečte 25 - 30 minut.

Potom přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a posekaný rozmarýn a sůl. Promíchejte a ještě dejte na 5 minut do trouby. 

Ihned podávejte.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno