Pažitka
Název:

Pečené koleno s vůní a chutí cibule a česneku


Pečené koleno s vůní a chutí cibule a česneku


Ingredience:
Ingredience:
větší vepřové koleno1 ks
cibule2 ks
kmín dle potřeby
voda dle potřeby
kořenová zelenina na vývar dle potřeby
česnek8 stroužků
Na potírání:
uzená sypká paprika dle chuti
olej dle potřeby
utřený česnek dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak tento recept snad nemusím nikomu dlouze představovat. Není to zrovna jídlo, které bychom mohli jíst třikrát týdně, ale jednou za čas, se prostě víc než hodí. Pokud má člověk možnost čerstvě nastrouhaného křenu, je to úplně nejvíc!

Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno, 8 stroužků česneku a necháme předvařit doměkka (cca 50 - 60 minut).

Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme. Na kůži uděláme malé zářezy. Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme vývarem. Po celou dobu pečení koleno potíráme směsí z uzené papriky, oleje a vývaru s česnekem. V troubě necháme péci na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem a nakonec sosík podlijeme i pivem a dál pečeme dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno