Pažitka
Název:

Pečené krůtí karbanátky pro děti od 7 měsíců


Pečené krůtí karbanátky pro děti od 7 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
mleté krůtí maso250 g
červená cibule1 s
česnek1 stroužek
rýžová moouka2 lžíce
vejce1 ks
sušená bazalka1 lžička
sůl dle chuti
hladkolistá petržel hrst
Postup přípravy:

Naše nežerka je hodně „masožerka“, ovšem mleté maso moc nemusí. Zato krůtí miluje. Mleté krůtí je tedy kombinace, kterou se pokouším tento její nezmar zlomit. Zdravě samozřejmě.

Mleté maso dejte do mísy a přidejte vejce, utřený česnek, najemno nasekanou cibulku a petrželku, mouku, bazalku a sůl. Dobře propracujte. Vytvořte placičky nebo válečky, které vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170°C přibližně 25 minut. Dbejte zkušeností s vlastní troubou, abyste karbanátky nepřepekli a nevysušili.

Pro větší děti a dospělé můžete každou placičku obalit v plátku slaniny. Krůtí maso má totiž tendenci se vysušovat, čemuž tučná slanina zabrání. Nutné to ale samozřejmě není a karbanátky jsou moc dobré i bez ní (vyzkoušeno na dětské porci). 

Podávat můžete například s bramborem a okurkovým salátem ve stylu tzatziky (okurka, kopr, česnek a bílý jogurt), jako jsem to udělala já.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno