Pažitka
Název:

Pečené krůtí masíčko se zeleninou a jáhly

dětská jídla


Pečené krůtí masíčko se zeleninou a jáhly


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prso150 g
velká mrkev1 k
růžičková kapusta6 ks
pórek1/4 ks
kmín špetka
sůl dle chuti
České Ghí dle potřeby
jáhly60 g
Postup přípravy:

Na nákupu v Bille mé oko zahlédlo krásnou růžičkovou kapustu. V mrazáku zásoba krůtího masa. Tak mi blesklo hlavou, že bych mohla něco zapéct. Přihodila jsem do nákupního košíku mrkvičku, pórek a druhý den vznikla tato dobrůtka.

Očistíme si kapustu, nařízneme v prostředku, 5 minut povaříme v páře nebo ve vodě. Připravíme si zeleninu do zapékací mísy, kterou pokrájíme společně s krůtím masem. Přidáme povařenou kapustu, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou.
Pečeme na 180°C do změknutí zeleniny a masa. Ke konci přidáme trošku Ghí. Já pekla 30 minut.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno