Pažitka
Název:

Pečené kuřecí maso v křupavé kukuřičné krustě se zeleninou a dressingem zabalené v celozrnné tortille


Pečené kuřecí maso v křupavé kukuřičné krustě se zeleninou a dressingem zabalené v celozrnné tortille


Ingredience:
Kuřecí kousky:
kuřecí prsa2 ks
bílý jogurt3 lžíce
kari bez přidané soli1 lžička
panenský olivový olej2 lžíce
česnek1 větší stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
corn flakes dle potřeby
Náplň do tortilly:
míchaný listový salát2 hrsti
paprika nakrájená na proužky1/2 ks
celozrnné tortilly3 ks
Dressing:
bílý jogurt s 10% tuku75 g
majonéza1/2 lžičky
česnek1 malý stroužek
pažitka1 lžička
citronová šťáva pár kapek
třtinový cukr1/2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

V pátek měl syn slíbeno, že se půjdeme podívat do jeho oblíbeného modelového světa vláčků. Miluje to tam a zavítáme tam průměrně 2-3x do měsíce. Obvykle tam chodíme po školce, kdy já spěchám z práce, abych ho stihla vyzvednout před zavíračkou a ve městě pak obvykle dostanu hlad. Nic moc rychlého, ale zároveň přijatelného i pro malé strávníky (syn chce vždy ochutnat co má maminka) jsem cestou nenašla, tak jsem se stavil v KFC a vybrala jsem si tam tortillu s kuřecím masem a zeleninou. No a to mě přivedlo k nápadu, že bych mohla udělat tortilly i doma s náplní, kterou chceme.

A tak vznikly tyto jednoduché voňavé tortilly, které jsou krásně barevné, zdravé a velice chutné. Základem jsou kuřecí prsíčka nakrájená na menší kousky, naložená v jogurtu, oleji a koření a poté obalená v corn flakes a upečená. Vzniknou tak úžasné křupavé kousky, kterými se tortilla naplní a přidá se listová a další zelenina, dle toho, co je momentálně k mání. Já jsem měla k dispozici směs listové zeleniny, ve které byl mladý špenát, rukola, mladý červený mangold a mladé listy červené řepy a výborně se k chuti kuřete v krustě hodila. Křupavost a barvu jsem ještě dodala na tenko nakrájenými proužky papriky. 

Kuřecí kousky

Kuřecí prsa nakrájíme na menší špalíčky, osolíme, opepříme a naložíme je do směsi kari koření, olivového oleje a utřeného česneku. Nakonec přidáme 3 lžíce bílého jogurtu, promícháme a necháme marinovat ideálně přes noc. Pokud spěcháme, tak alespoň 2 hodiny.
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů a než se  zahřeje, obalíme si kousky v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Dáme buď na plech s nepřilnavým povrchem, nebo na plech s pečícím papírem a pečeme asi 15 - 20 minut. V půlce pečení kousky otočíme.

Dressing

Než se nám kousky masa upečou, připravíme si dressing. Do bílého jogurtu dáme lžičku majonézy (kdo chce, nemusí), lžičku cukru, utřený česnek bez klíčku, sůl, pepř, zakápneme šťávou z citronu a přidáme pažitku. Vše pořádně promícháme.

Tortilly

Když je vše připraveno, na chvíli si nahřejeme jednotlivé kusy tortill na pánvi, aby byly teplé (pozor, ať to nepřeženeme a nemáme z nich křupavé placky) a mezitím si smícháme salát s dressingem a začneme plnit tortilly tak, že doprostřed dáme salát, papriku a kousky masa a zarolujeme tak, že spodní stranu tortilly přehneme a boční zarolujeme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno