Pažitka
Název:

Pečené orientální masové koule a kuře


Pečené orientální masové koule a kuře


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso200 g
kuřecí paličky dle potřeby
rajče1 ks
malá cuketa1 ks
brokolice dle potřeby
rýže dle potřeby
kardamon špetka
zázvor špetka
pepř špetka
skořice špetka
chilli špetka
kari špetka
Postup přípravy:

Proč orientální? Ani nevím, asi kvůli tomu koření....

Jednou za půl roku dostanu chuť na hovězí, jinak jím jen bílé maso a ryby, a tak mě napadlo, že to hovězí nějak poladím směsí koření. Bylo to zajímavé a dobré, pro jistotu jsem udělala i kuře, kdyby se koule náhodou nedaly jíst.

Do mletého masa nasypeme všechno koření a nastrouháme zhruba půl hrnečku cukety na jemno. Celou směs prohněteme a utvoříme koule, které klademe na pečící papír na plech. Kuřecí paličky mohou sloužit jako doplněk pro ty z vás, kteří neradi jedí hovězí maso. Paličky obalíme ve směsi koření dle chuti a přidáme na plech a podlijeme vodou. Zeleninu na plech přidáme zároveň s masem. Pečeme zhruba 40 minut, záleží na dané troubě.  Pečeme na 200°C. Kontrolujte během pečení, každá trouba peče opravdu jinak rychle a jinak kvalitně.

Mezi pečením si dáme dusit v pařáku rýži, kterou dusíme do změknutí, zhruba 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Koláčková

    zavřít okno