Pažitka
Název:

Pečené tuřínové hranolky


Pečené tuřínové hranolky


Ingredience:
Ingredience:
větší tuřín1/2 ks
olejcca 1 lžíce
oblíbené bylinkové koření + špetka sušeného česneku dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Přináším vám další recept, jak využít kořenovou zeleninu tuřín. Hranolky připravuji stejně i z celeru, ale mohu vám s klidným svědomím říct, že tyto jsou o stupeň lepší.

Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut.

Poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 230°C dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno