Pažitka
Název:

Pečený bůček s žebírky, se zelím na červeném víně a bramborovým knedlíkem


Pečený bůček s žebírky, se zelím na červeném víně a bramborovým knedlíkem


Ingredience:
Ingredience:
bůček, žebírka a ocásky1500 g
kouřová sůl1 hrstička
uzená paprika1 špetka
česnek4 stroužky
kmín1 špetka
pepř1 špetka
sádlo1 pol. lžíce
velká cibule2 ks
voda na podlití
Na zelí:
červené kysané zelí1 větší miska
kmín1 špetka
sůl1 špetka
červené víno150 ml
velká cibule1 ks
sádlo1 lžíce
gelový bujón1/2 ks
Příloha:
houskový nebo bramborový knedlík
sekaná petrželka1 hrstka
Postup přípravy:

Jednou za čas je prostě chuť na pořádnou klasiku, která vás možná bude tížit ještě večer, přiznávám. Jenže, my to máme prostě rádi. Nezapomeňte na dobré víno, i když na něm jen vaříte. Já si vybrala vepřové ocásky, žebírka a bůček. 

Maso kuchyňsky upravíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí a uzenou paprikou. Kdo má rád kmín posype drceným či celým kmínem. Podlijeme vodou a přidáme do pekáčku lžíci sádla s pokrájenou cibulkou.
Dáme péci do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem. 

Zelí:
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, okmínujeme a podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti dochutíme cukrem. Já po chvíli přidala do výpeku půl vaničky gelového bujónu pro silnější chuť.

Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno