Pažitka
Název:

Pečený bůček, zelí a bramborový knedlík


Pečený bůček, zelí a bramborový knedlík


Ingredience:
Ingredience:
vepřový bůček600 g
kmín dle chuti
česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Zelí:
sterilované zelí1 sklenice (640g)
malá cibule1 ks
sůl dle chuti
cukr dle chuti
sádlo dle potřeby
kmín dle chuti
ocet dle chuti
hladká mouka dle potřeby
Bramborový knedlík:
brambory uvařené ve slupce500 g
hrubá moukacca 150 g
vejce1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Milujete českou klasiku stejně jako já? Pečený bůček je pro mě ihned po svíčkové snad ta největší česká klasika, a pokud jej doplníme domácím bramborovým knedlíčkem, zelím, nebo špenátem, tak to prostě nemá chybu.

Pečený bůček

Bůček osolíme, okmínujeme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Průběžně přelíváme výpekem, aby se udělala hnědá kůrčička.

Zelí

Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou (ale není podmínkou).

Bramborové knedlíky

Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu. Uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, která už jen uvaříme ve vodě.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno