Pažitka
Název:

Pečený bylinkový losos s ratatouille


Pečený bylinkový losos s ratatouille


Ingredience:
Ingredience:
losos600 g
provensálské koření dle chuti
limetková šťáva dle chuti
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
Ratatouille:
lilek1 ks
mladá cuketa2 ks
rajčta5 ks
žlutá paprika1 - 2 ks
cibule1 ks
česnek3 stroužky
olivový olej5 lžic
provensálské koření dle chuti
tymián dle chuti
bazalka dle chuti
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem měla chuť na něco lehkého a také jsem chtěla využít krásné zeleniny, která nám přišla ze Světa bedýnek. A tak nakonec vzniklo toto jídlo. Myslela jsem si, že k lososovi nemůže být lepší příloha než brambor nebo kaše. Ovšem tato voňavá zeleninová směs k němu ladí naprosto dokonale.

Lososa si naporcujeme na jednotlivé filety, osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a okořeníme. Necháme odležet v chladu, zatímco budeme připravovat ratatouille. Nejprve si spaříme rajčata vroucí vodou. Do pánve Wok nalijeme asi 5 lžic olivového oleje a osmahneme na něm cibuli, nakrájenou nahrubo. Souběžně si nakrájíme lilek, cuketu a papriku. Přidáme na pánev a společně restujeme. Rajčata oloupeme, vykrojíme "bubáky" a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a přidáme koření. Pokud máme čerstvé bylinky, je to nejlepší volba. Ale postačí i sušené nebo mražené. Ratatouille společně dusíme na nejmenším stupni 20-30 minut, než se zelenina propojí a vytvoří směs. Troubu si rozpálíme na 200 stupňů. Vyndáme marinovaného lososa, na každý filet položíme plátek másla a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 15 minut. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno