Pažitka
Název:

Pečený čaj


Pečený čaj


Ingredience:
Ingredience:
jablka6 ks
pomeranč2 ks
citron1 ks
zázvor (cca 3 cm) kousek
jahody1 hrst
třtinový cukr150 g
skořice2 svitky
hřebíček5 ks
badyán2 ks
Postup přípravy:

S blížícími se Vánoci začínám pracovat na jedlých dárcích. Pečený čaj udělá radost dětem i dospělým (můžete přidat rum a máte krásnou dospěláckou variantu).

Příprava je velice jednoduchá. Stačí si očistit a nakrájet ovoce na kostičky. Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců a pomeranče se zázvorem oloupeme a nakrájíme. Připravené ovoce vložíme do peķáče a zasypeme cukrem a přidáme koření a zakápneme šťávou z citronu. Čaj pečeme asi 30 minut (dokud nepustí šťávu) na 160 stupňů. Ještě horký čaj dáme do připravených sklenic, utáhneme víčka a otočíme víčkem dolů. Po vychladnutí můžeme víčka dozdobit např. pečícím papírem a špagátkem a krásný dárek je na světě.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno