

| Ingredience: | |
| hovězí zadní maso | 1000 g |
| olivový olej | dle potřeby |
| masového vývaru nebo vody | 1,5 l |
| větší cibule | 4 ks |
| rajský protlak | 1 malá plechovka |
| rajská šťáva | 1/2 hrnku |
| česnek | 6 stroužků |
| čerstvá majoránka | dle chuti |
| uzená paprika | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| rajčata | 4 ks |
| bílá paprika | 4 ks |
| pálivá špičatá paprika | 2 ks |
Měli jsme chuť na guláš, tak jsem jej zkusila připravit pečený v troubě. Moc nám všem chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy.
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (který je vhodný do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme. Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut. Po této době odklopíme poklici, přidáme omytá a pokrájená rajčata, nadrcenou čerstvou majoránku, pokrájené paprik a ještě chvíli pečeme. Guláš je dost hustý, není třeba nic zahušťovat. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s širokými nudlemi nebo s pečivem.
Podrobné info: