Pažitka
Název:

Pečený hovězí guláš s paprikami a rajčaty


Pečený hovězí guláš s paprikami a rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní maso1000 g
olivový olej dle potřeby
masového vývaru nebo vody1,5 l
větší cibule4 ks
rajský protlak1 malá plechovka
rajská šťáva1/2 hrnku
česnek6 stroužků
čerstvá majoránka dle chuti
uzená paprika dle chuti
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rajčata4 ks
bílá paprika4 ks
pálivá špičatá paprika2 ks
Postup přípravy:

Měli jsme chuť na guláš, tak jsem jej zkusila připravit pečený v troubě. Moc nám všem chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy.

Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (který je vhodný do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme. Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut. Po této době odklopíme poklici, přidáme omytá a pokrájená rajčata, nadrcenou čerstvou majoránku, pokrájené paprik a ještě chvíli pečeme. Guláš je dost hustý, není třeba nic zahušťovat. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s širokými nudlemi nebo s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno