

| Ingredience: | |
| porce králíka | 4 ks |
| rajčata | 2 ks |
| střední žlutá paprika | 1 ks |
| hrubozrnná hořčice | dle chuti |
| česnek | 2 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| Kaše: | |
| brambory | 6 ks |
| jablka | 2 ks |
| celer | kousek |
| drcený kmín | špetka |
| máslo | plátek |
| mléko | dle potřeby |
| Salát: | |
| okurka | dle potřeby |
| bylinková sůl | dle chuti |
| moučkový cukr | dle chuti |
| ocet | dle chuti |
| olej pro studenou kuchyni | dle potřeby |
Tato pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají.
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.