Pažitka
Název:

Pečený losos na šalvěji s bylinkovým máslem, tagliatelle s medvědím česnekem v parmazánové omáčce


Pečený losos na šalvěji s bylinkovým máslem, tagliatelle s medvědím česnekem v parmazánové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
losos dle potřeby
máslo1/2 ks
sušený česnek1 lžička
sušená šalvěj2 lžíce
bazalka1 lžička
mletý rozmarýn1 lžička
citron1 ks
sůl dle chuti
těstoviny s medvědím česnekem400 g
smetana ke šlehání250 ml
parmazán100 g
Postup přípravy:

Na Štědrý den byl kapr, takže losos zůstal na dnešek.

Lososa umyjeme, osušíme, kůži nařízneme. Řádně osolíme ze všech stran, posypeme cca 1PL šalvěje zevnitř i zvenku, poklademe měsíčky citronu a dáme na pečícím papíru do trouby. Při 200 stupních pečeme asi 35min. Před dopečením, cca 10min, vyjmeme citron a vložíme kolečka domácího bylinkového másla. To připravíme následujícím postupem. Polovinu změklého másla utřeme s 1PL šalvěje, mletým rozmarýnem a bazalkou, přidáme podrcený sušený česnek, vložíme do potravinářské folie, zarolujeme a necháme v lednici (nebo pokud nemáte čas v mrazáku) ztuhnout.

Mezitím, co se losos peče, si připravíme omáčku na těstoviny. Na pánvi s nepřilnavým povrchem necháme ve smetaně rozpustit parmazán a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno